Introductie

Ben jij een interim juridisch professional met een passie voor omgevingsrecht en ervaring in het opstellen van plannen en adviseren over complexe vraagstukken? Als planjurist omgevingsrecht krijg je de kans om een waardevolle bijdrage te leveren aan de inrichting van onze leefomgeving. Werk samen met een gedreven team, bouw waardevolle netwerken op en help de gemeente bij het realiseren van veilige, duurzame en toekomstbestendige bouwprojecten. 

Ben jij op korte termijn beschikbaar voor minimaal 24 uur per week? Dan komen we graag met jou in contact!

Organisatie

Deze middelgrote gemeente in Zuid-Holland zet zich in voor een veilige, duurzame en leefbare omgeving voor haar inwoners. Met een team van betrokken professionals werken wij dagelijks aan de kwaliteit van de gemeente en streven zij naar innovatieve oplossingen die de leefomgeving verbeteren. Als onderdeel van het team krijg je de kans om jezelf verder te ontwikkelen en bij te dragen aan projecten die echt impact maken.

Functie

Heb jij een sterke juridische achtergrond en affiniteit met omgevingsrecht? Als interim planjurist omgevingsrecht bij deze gemeente in Zuid-Holland draag je direct bij aan de inrichting en ontwikkeling van de lokale leefomgeving. In de rol van planjurist omgevingsrecht ben je verantwoordelijk voor het opstellen van omgevingsplannen en het adviseren van het bestuur en andere belangrijke partijen over complexe juridische vraagstukken. Je bouwt en onderhoudt een netwerk van interne en externe contacten en zorgt ervoor dat alle plannen en beslissingen voldoen aan de laatste wet- en regelgeving binnen het omgevingsrecht.

Jouw taken:

  • Opstellen en ontwikkelen van omgevingsplannen voor de gemeente;
  • Adviseren van het bestuur en andere belanghebbenden over complexe juridische vraagstukken;
  • Samenwerken met collega’s binnen verschillende afdelingen van de gemeente;
  • Opbouwen en onderhouden van contacten met belanghebbenden, zoals andere gemeenten, burgers en bedrijven;
  • Op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen het omgevingsrecht en deze vertalen naar acties die van belang zijn voor de gemeente.

Functie-eisen

  • Een afgeronde HBO/WO-opleiding Rechten of Planologie, bij voorkeur met specialisatie in Omgevingsrecht.
  • Minimaal 3 jaar werkervaring als jurist, bij voorkeur binnen een gemeentelijke organisatie of de advocatuur.
  • Gedegen kennis van omgevingsrechtelijke wet- en regelgeving.
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

Aanbod

  • Opdrachtduur: minimaal 6 maanden.
  • Aantal uren: 24 tot 36 uur.
  • Werklocatie: mogelijkheid tot hybride werken en goed bereikbaar met OV.
  • Gesprekken: In overleg met de opdrachtgever worden de gesprekken ingepland.
  • Overeenkomst: Deze opdracht kan worden ingevuld op basis van detachering, maar is ook mogelijk voor zzp’ers.

Inlichtingen

Heb je interesse in deze functie of wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact op met Meyonda voor meer informatie. Ze beantwoordt graag al je vragen en kan je alles vertellen over deze interim functie!

Contactgegevens: Telefoon: 06-41759838 E-mail: m.verwer@refuerzo.nl

Sollicitatie

Ben jij enthousiast geworden over deze interim functie en klaar voor je volgende opdracht? Solliciteer dan nu! Stuur je cv en een korte motivatie naar Meyonda via de onderstaande link. We horen graag hoe wij jou kunnen ondersteunen! Na ontvangst van je sollicitatie nemen we snel contact met je op om het verdere proces te bespreken. We kijken uit naar je sollicitatie!